Foretrækker du at spise kødfrit? Leder du altid efter de grønne alternativer? Det kan godt være en udfordring at tage ud og spise, når man har en restriktiv diæt. Traditionel dansk mad er meget heavy på kød, og derfor har det før i tiden været svært, at bestille en omgang restaurantmad uden, at der kom kød på tallerknen. Men sådan er det heldigvis ikke længere.
Det grønne køkken er blevet mere populært
Få blot 20 år siden, så var vegetarisk og vegansk kost slet ikke lige så udbredt, som det er i dag. De seneste år har flere og flere mennesker fået øjnene op for, hvordan man spiser mere bæredygtig. Derfor er mange begyndt at tage flere kødfrie dage om ugen, og nogle er fuldkommen stoppet med at spise kød og animalske produkter på daglig basis.
Denne nye trend har også gjort, at vi ser en helt ny bølge af grønne restauranter. Nu har langt de fleste spisesteder vegetariske og veganske valgmuligheder på menuen, og nogle restauranter serverer udelukkende retter uden animalske produkter som æg, mælk og ost.
Danmarks inkluderende madkultur
De nye grønne alternativer har gjort det nemmere for folk, at komme ud og spise sammen. Selv de fleste fastfood kæder har vegetariske alternativer på menuen.
Samtidig har de nye grønne køkkener åbnet vores øjne for en ny spændende madkultur med masser af smagfuldt grønt. Vegetarisk og vegansk mad er nemlig langt fra kedeligt. Mange folk har for første gang smagt på køderstatninger og sojaprodukter, som imitere smagen af okse- svin eller kyllingekød.
Der er også tegn på, at denne grønne bølge kommer til at vokse i de kommende år. Derfor kan vi godt holde øje med de nye grønne køkkener i bybilledet, for der vil med garanti være mange flere spændende ting at smage på i fremtiden.